Geschiedenis

In 1931 heeft Klaas van de Streek zich laten inschrijven in het handelsregister van de kamer van koophandel in Harderwijk. Hij is op 17 jarige leeftijd begonnen met het venten van spek, worst, vet, leverworst, kaas en margarine. Omdat Klaas nog jong was had hij geen handelsgeld en kocht hij het vet, op de pof, in Elburg. Wat hij wel had was handelslust en een flink portie doorzettingsvermogen. Zijn klanten vond hij in Wezep, 't Loo en Oosterwolde. Dit gebeurde allemaal op de fiets met de mand voorop. Na twee jaar ging hij in Oldebroek op de markt staan, later ook in Wezep.

In 1939 is Klaas getrouwd en heeft een winkel geopend in De Schutten aan de Zuiderzeestraatweg. In de oorlog was er niet meer aan spek en vet te komen, daarom ging hij over op vlees. De tijd kwam ook dat de slagers uit Oosterwolde, Wezep en Oldebroek niet meer zelf mochten slachten, er moest centraal geslacht worden. Na een keuring bij alle slagers viel de keus op het slachthuis van Klaas van de Streek. Na de bevrijding is dit ook nog een tijdje zo gebleven. Het bezorgen (venten) van vlees bij de mensen thuis is doorgegaan tot 1977.

De slagerij is toen overgenomen door schoonzoon Wim van Asselt. Deze was getrouwd met Marrie van de Streek (dochter van Klaas). Ze hebben samen de slagerij voortgezet en verschillende veranderingen aangebracht. In 1993 is er een grote verbouwing geweest die 2 maanden heeft geduurd. De slagerij is omgebouwd naar een verstriade. Een verswinkel voor vlees, vleeswaren, kaas, rauwkostsalades, maaltijden en maaltijdservice. Wat in al die jaren nooit veranderd is, is de kwaliteit en de ambachtelijkheid.

Bijna alle vleeswaren en worstsoorten werden zelf gemaakt volgens eigen recept. Er werden recepten gebruikt die nog afkomstig zijn van Klaas van de Streek. In de loop der jaren is Verstriade van Asselt ook specialist geworden in barbecue en gourmet pakketten. Vooral omdat bijna alle producten zelf gemaakt en bereid worden, van karbonade tot verschillende spiezen, kan er gegarandeerd een goede kwaliteit geleverd worden. Er kunnen ook verschillende materialen bij geleverd worden, van grotekoekenpan tot barbecue.

Met de koude en warme buffetten is de Verstriade al zeer bekend in de regio. Er zijn verschillende buffetten, speenvarken buffet, stamppotbuffetten te bestellen. Dit kan ook op uw eigen locatie gebracht worden.
Sinds een aantal jaren worden er ook kant en klare maaltijden verkocht. Hiervoor is een speciale keuken ingericht, waar alle maaltijden bereid worden. Hier wordt uw stukje vlees nog gewoon in de pan gebraden zodat er ook een lekkere braadjus bij zit. Er is ook een maaltijdservice opgestart voor diegene die niet meer zelf kan koken of een periode niet kan koken door ziekte of vakantie. Dit kan 1 keer per week worden gehaald of bezorgd.

In januari 2012 is zoon Klaas van Asselt bij de zaak in gekomen. In 80 jaar is er veel veranderd in de slagerij. Maar wat nog steeds op de eerste plaats staat is kwaliteit en ambachtelijkheid. Daar is Klaas van de Streek mee begonnen in 1927 en dat wordt nu nog steeds doorgezet door de familie van Asselt.

Vanaf 16 januari 2017 is de het onderdeel winkelverkoop verdwenen en is de winkel gesloten Het bedrijf gaat verder met een gewijzigde structuur en richt zich vooral op de maaltijd service aan huis, de catering, buffetten en barbecuevlees. In 80 jaar is er veel veranderd in de slagerij. Maar wat nog steeds op de eerste plaats staat is kwaliteit en ambachtelijkheid. Daar is Klaas van de Streek mee begonnen in 1927 en dat wordt nu nog steeds doorgezet door de familie van Asselt.

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.